Varför ska jag skriva ett avtal?

Avtalsskrivning

Det finns olika typer av avtal, allt beroende på vad du ska ha dem till. Hos oss kan du känna dig trygg med att du får rätt avtal till rätt situation.

För dig som redan har skrivit ett avtal kan det vara bra att låta en expert titta igenom och se så att du inte glömt något viktigt som kan stå dig dyrt.

Exempel på olika avtal som företagare bör ha koll på är:
Aktieägaravtal, försäljningsavtal, fullmakter, företagsöverlåtelser, handels- och kommanditägaravtal, kompanjonsavtal, licensavtal, projektavtal, samarbetsavtal, sekretessavtal, tjänsteavtal, andra avtal vid uppstart av bolag, olika typer av villkor (försäljning, köp, e-handel, allmänna).

Varför ska jag skriva ett avtal?

Med skriftliga avtal har alla parter ett starkare skydd vid eventuell tvist.

Att veta inför anställningar

Anställningsförhållande

Det är mycket att ta hänsyn till när man anställer och är anställd. Ibland kan det vara krångligt att reda ut vad som gäller.

Vi företräder antingen arbetsgivaren eller arbetstagaren när det uppstår tvist om exempelvis anställningen och uppsägningen.

I Sverige har vi ett starkt lagligt skydd för arbetstagaren.

Vad händer med företaget om livssituationen förändras?

Företagaren & familjen

Tänk dig: Du och en vän har startat ett aktiebolag tillsammans. Efter några år så ska din vän och hens partner skiljas. I samband med skilsmässan får din väns partner överta aktierna i bolaget som du ägde tillsammans med vännen. Men du och den nya ägaren har aldrig riktigt kommit överens. Nu står du här med funderingen att antingen försöka bita ihop eller sälja din del av företaget. Hade du och din vän skrivit ett aktieägaravtal,  där ni reglerat framtida händelser, så hade hela situationen kunnat undvikas genom att din affärspartner hade skrivit ett äktenskapsförord.

Liknande situationer kan förekomma i samband med arv eller om någon av delägarna blir allvarligt sjuka. Då kan det vara bra att ha alla papper på plats, exempelvis testamente och framtidsfullmakt.

Naturligtvis hjälper vi även dig som inte har företag med dessa bitar.

Företaget och familjen står närmare än vad man tror.​

Det finns så mycket mer.

Våra andra områden

Konsument och företagaren

Workshops och Utbildningar

GDPR

Tvistelösning och förhandling