horses-5716127_1920

Hästjuridik

Oavsett om du är privatperson eller hästföretagare kan vi hjälpa dig med de frågor som rör hästjuridik. Ett köp genomförs ofta i god anda och stort samförstånd men det händer att problem uppstår och oftast behövs hjälp av en jurist som är kunnig på området. Det är inte alltid lätt att ha tänkt igenom och formulerat alla delar under hela köpprocessen och vi finns där för att bistå med stöd och råd.  

Juridiskt är hästen en sak

Att köpa häst är för de flesta en stor affär – både ekonomiskt som emotionellt. Det är därför viktigt, både för köpare och säljare, att upprätta ett ordentligt avtal.

Enligt lagen räknas hästar som en ”sak” vilket kan ställa till det en del, inte minst när det gäller situationer där man inte tycker att hästen motsvarar det som utfästs vid köpet.

Det uppstå oftast tvister om köpet ska regleras genom köplagen eller konsumentköplagen, där gränsdragningen för när man ska anses vara näringsidkare respektive privatperson kan vara svår.

Tänk på

Att det många gånger används standardavtal, vilket inte är helt optimalt då det ofta behövs ett kontrakt som tar sikte på just Er situation. Det är därför bra att ha kontakt med en jurist som säkerställer att allt blir som tänkt om det skulle uppstå en tvist.  

Silfwerax Juridik hjälper både privatpersoner och näringsidkare att upprätta ett skräddarsytt avtal. Vi bistår även med stöd och råd kring både köp och sälj av häst gällande undersökningsplikt och liknande. Tillika gäller annat som hänrör hästjuridik, exempelvis uppstallningsavtal, fodervärdsavtal och medryttaravtal.

Hör av dig till oss så hjälper vi dig med det du behöver.  Du kan även läsa lite mer om hästjuridik i vår blogg.