Kontakta oss på 010-516 70 90

Framtidsfullmakt

Juristen i Ängelholm

Med en framtidsfullmakt kan du försäkra dig om att den eller de personer du själv önskar tar hand om dina ekonomiska och personliga angelägenheter när du själv inte längre kan, såsom vid ålderssjukdom eller annat varaktigt hälsotillstånd. 

Genom lagen om framtidsfullmakter som kom 2017 finns möjligheten att välja exempelvis  familjemedlemmar  och vänner som fullmaktshavare istället för en god man eller förvaltare som du inte har några personliga band med. Tanken bakom detta är att dina intressen ska tas tillvara på ett så bra sätt som möjligt i linje med dina värderingar.

Som fullmaktsgivare ger du den utvalda personen eller personerna i framtidsfullmakten möjlighet att ingå avtal och att göra ärenden för din räkning i framtiden. Till skillnad mot en vanlig fullmakt, som slutar gälla vid vissa sjukdomstillstånd,  börjar  framtidsfullmakten att  gälla när du inte längre kan fatta självständiga beslut. 

Genom att upprätta en framtidsfullmakt kan du alltså slippa oro över framtiden genom att ta kontroll över vem som får fatta beslut åt dig.

På återseende,
Caroline 
Juristassistent

OBS! Denna blogg skrivs för att sprida information och ger således inget råd i specifika fall. Vill du veta exakt hur det ser ut för dig, ber vi dig kontakta oss.